Songwriting

Er komt van alles kijken bij het schrijven van een lied. Tekst, melodie, harmonie en ritme. In deze cursus ga je leren hoe dat werkt. De cursus is voor degene die er alleen nog maar aan gedacht heeft een lied te willen maken. En voor degene die al gedeeltes van een lied heeft liggen maar niet verder komt. Iedereen kan hier goed genoeg voor zingen / spelen, zelfs al is altijd beweerd dat je niet kon zingen / spelen of je je daar gewoon nooit aan gewaagd hebt. Als het zingen van covers niets voor je is, zou het zomaar kunnen zijn dat je je eigen liedjes moet zingen!

Het schrijven van een lied kent verschillende fasen en er zijn verschillende ingangen mogelijk. Het lied schrijft eigenlijk zichzelf, als je een stap opzij durft te doen. Onze benadering zal een combinatie zijn van improvisatie/ spontaan schrijven, zingen en spelen (als je een harmonie instrument een beetje beheerst) en de meer vaktechnische trucjes die nodig zijn om een lied uiteindelijk af te maken.

Meestal is het angst, wat zullen ze wel niet van me denken? Dit is nooit goed genoeg, dit is al eens gedaan, te simpel, te gecompliceerd enz. die ons tegen houdt om te creëren. Onze innerlijke criticus, die het ons heel lastig kan maken als we iets “(spontaan) gaan maken “ is gebaseerd op onze behoefte ons veilig te voelen in de groep. Het is een feest, om te ontdekken wat je in je hebt, als die angst en die criticus even niet bepalend zijn voor wat je zingt en schrijft.

Veiligheid staat dus voorop in onze werkwijze en in de communicatie. Er is geen enkele manier waarop onze creatieve zelf bereid is tevoorschijn te komen en te creëren als we niet leren daar een open niet bevoordelende houding naar te ontwikkelen.

De cursus is opgedeeld in vier avonden, elke avond wordt er ingegaan op een ander onderwerp. Aan de hand van oefeningen en opdrachten worden de verschillende onderwerpen uitgediept. De cursus gaat van start op 10 januari 2014. Daarna wordt er om de twee weken bij elkaar gekomen zodat er voldoende tijd is om de eventuele opdrachten thuis verder uit te werken.

De cursus zal gehouden worden in de lespraktijk van Eigenwijs Zingen: Filips van Bourgondiëstraat 5, 3117 SB Schiedam. De kosten voor de cursus zijn 125 euro, dit is inclusief eventueel studie materiaal. Schrijf je hier in!!

Voor lesdata neem je contact op via: